En kärleksförklaring till choklad


Choklad är en total njutning att uppleva ensam eller i sällskap med andra. Helst vill man inte dela med sig alls – och det är helt okej att vara egoistisk, för choklad har flera positiva egenskaper som är bra för dig och ditt välmående.

Choklad innehåller ämnen som har amfetaminliknande egenskaper. För att uppnå ett rus krävs det dock att man äter 50 kilo. Det har jag nog kommit upp i nu. Min kropp älskar mig för att jag ger den så mycket choklad. Smaklökarna jublar av lycka när de urskiljer alla 500 olika aromer som finns i godbiten – vilken upplevelse!

Jag kommer inte att ha problem med hjärt- och kärlsjukdomar, för choklad vidgar blodkärlen och sänker kolesterolet. Brunt guld för själen, tröst när man är ledsen, belöning när man gjort något extra bra eller bara är allmänt glad.

Inte heller har jag hål i tänderna. Ämnet theofyllamin som finns i choklad gör att tänderna blir mer motståndskraftiga mot karies. Dessutom får man god andedräkt av choklad. Jag slipper bli förkyld, för choklad stärker immunförsvaret.

Så många positiva egenskaper att hälften hade räckt.
Choklad är för bra för att vara sant.


Kontakta Gottelisa för att boka en tid till chokladprovning.