Chokladprovning


Unna dig själv, dina arbetskamrater och kompisar något alldeles extra. Just det, en chokladprovning! Härlig njutning för både kropp och själ.

Chokladprovning är ett ypperligt sätt att lära sig mer om choklad. Choklad är en hel vetenskap, precis som vin. De som kan något om choklad frågar inte bara efter mörk choklad, utan är ute efter en specifik böna, smak eller ursprung. De finns de som till och med vill ha en specifik plantage.

Efter en chokladprovning så kan man lättare välja en bra choklad. En chokladprovning kan läggas upp på många olika sätt. Man kan prova ren choklad och man kan prova praliner. Det vanligaste tillvägagångssättet är att vi samlas ett gäng om minst 12 personer och provar oss igenom ungefär ett tiotal olika sorter i absolut världsklass från jordens alla hörn.

Vid en provning bedömer man utöver chokladens utseende och smak, även doft och konsistens. Dessutom lyssnar man på hur chokladen låter! Till chokladen kombinerar vi väl valda drycker för att uppnå den fullständigt sagolika njutning som choklad kan ge.

Gottelisa samarbetar med ett flertal anläggningar runtom i sydvästra Skåne. Mest håller vi till på Flädie Mat & Vingård, Hotell Norregård i Falsterbo, Skanörs Gästis, Järavallen Hotell & Konferens för att nämna några.